Barn vill konstant underhållas och det gäller därför att ladda upp med aktiviteter och lekar inomhus likväl som utanför huset. Nu finns även möjligheten att blanda lekar med något som är kunskapsgivande i form av programmeringsleksaker.
Ute finns det en hel del att göra. På sommaren räcker det att ta fram en boll, en sparkcykel eller komma på andra energiska lekar. Det finns inte lika mycket plats inomhus och med en mindre yta blir även aktiviteterna mer begränsade. Alla barn är olika och vissa gillar att rita och läsa böcker, medan andra tycker mer om att hålla igång med liv och rörelse. Ett roligt och framförallt givande sätt för föräldrar att idag faktiskt mixa lärande med lek under stunderna inomhus är att investera i programmeringsleksaker.
Code & Go:s robotråtta
Detta är en smart leksak som skapats i hopp om att lära barn mer om logiskt tänkande och teknik. Spelet går ut på att den lilla leksaksråttan ska ta sig igenom en hel bana för att slutligen komma fram till osten. Barnen bygger själv en labyrint som leder till osten och när det är dags för gnagaren att ge sig av plockas 16 kort fram. På dessa kort finns kortkommandon som vänster, höger eller framåt och de placeras på rad. De aktiveras när barnet klickar på gnagaren som en vanlig datormus. Leksaken passar allra bäst för barn som är från 4-5 år.
Cubetto
Här har vi en leksak som rekommenderas från 3 år och den består av en trälåda med hjul. Barnets uppgift är att bygga ihop ett mönster med klossar och sedan få figuren att ta sig igenom banan på olika sätt. Det finns även möjlighet att lägga till sagor och äventyr för ännu fler utmaningar. Detta är även en leksak som kan användas av lite större barn eftersom svårighetsgraden kan förändras.
Vortex
Detta är en liten robot för barn som är 6 år och uppåt. Den kan prata, köra efter linjer och undvika hinder. Det krävs en mobil eller surfplatta för att kunna nyttja denna leksak, men det finns redan förinstallerade spel som golf och bilrace. Med Vortex kan barnen också programmera via surfplattan och lära sig mer om hur roboten fungerar och följer sina inbyggda funktioner.